Nieuws » Het Koninklijk Piuskoor Ardooie

 

Ons koor heeft reeds een lange traditie van meer dan 100 jaar en we zijn in die jaren geëvolueerd van een oorspronkelijk mannelijk kerkkoor naar een gemengd koor met uiteenlopend repertoire

 

We komen wekelijks bijeen om de muziekpartituren in te studeren en te musiceren.  Er worden gevarieerde en meerstemmige arrangementen gezongen waarbij verschillende stijlen de revue passeren. Genieten van het zingen staat centraal, maar er wordt ook aandacht besteed aan zangtechniek en  interpretatie. Kennis van noten lezen is niet noodzakelijk, maar wel een pluspunt.  De partituren worden samen ingeoefend en er worden ook MP3-files aangemaakt met geluidsopnames van de afzonderlijke stempartijen, zodat thuis wat verder geoefend kan worden.  

 

Op regelmatige basis werken we naar een concert toe, Verder luisteren we ook kerkvieringen en begrafenissen op.

 

Wij wensen graag ons koor verder uit te breiden en zoeken voortdurend nieuwe stemmen. 

 

Kun je aardig zingen en wil je dit op niveau graag samen met anderen doen? Dan ben je van harte welkom op één van onze wekelijkse repetities om eens de sfeer te komen opsnuiven. Werkt ons enthousiasme aanstekelijk ? Dan verwelkomen we je graag in onze koorfamilie !  

 

De wekelijkse repetities gaan door op dinsdagavond van 20.15 u tot 22.00 u in het Cultureel Centrum 't Hofland aan de Oude Lichterveldsestraat 13 te Ardooie.  Na de repetitie kan er nog gezellig nagepraat worden aan de bar tot in de latere uurtjes. 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb